Срокът за  подаване на оферти за дългоочаквания ремонт на хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" бе удължен. Въпреки че район „Централен” пусна в спешен порядък  поръчката за ремонта, проблеми с документацията удължиха срока й повече от 14 дни.

Първоначално оферти се приемаха до 19 септември, но след няколко запитвания от заинтересовани фирми е станало ясно, че количествено-стойностните сметки  са били объркани. На част от позициите стойността е била нула, а парите за други дейности се дублирали.

Поради това комисията към района са отстрани грешките и са удължили срока до 3 октомври.  Тогава обаче може и да не се отворят офертите. Причината е, че междувременно от асеновградската фирма „Запрянови – 03” са пуснали жалба в КЗК по едно от условията за поръчката. Това може да я забави с няколко месеца, ако има обжалване и във ВАС.

Всичко това означава, че до края на годината едва ли ще има избран изпълнител, който да започне реалните строителни дейности. Припомняме, че редовното правителство отпусна 5 млн. лева за ремонта, който  ще излезе около 13 млн.лева без ДДС.

Припомняме, че поръчката включва основен  ремонт, реставрация, мерки за енергийна ефективност на сградата на Хуманитарната гимназия. Вторият етап е благоустрояване на дворното  място на школото.

Пускат поръчката за ремонта на Хуманитарната гимназия до 10 дниСредствата идват от Министерството на куртурата и Министерството на образованието