Масираната полицейска спецакция срещу купуване на гласове в Стамболийски и района ще протече през целия ден. Екипи на полицията и жандармерията са на място и посочват, че проверките са за противодействие на престъпленията и такива, свързани с политическите права на гражданите.

„Провежда се специализирана полицейска операция на територията на районното управление в град Стамболийски, в чиято територия са включени три общини- Стамболийски, Кричим и Перущица. От 8:00 часа тази сутрин до края на деня ще тече акцията. Основната цел на операцията е да се предотврати купуването на гласове”, заяви началникът на отдел „Охранителна полиция” комисар Костов.

Той добави, че първоначалните действия са стартирали в десет населени места в района. Сред тях са Стамболийски, Кричим, Ново село, Устина и Триводици, като се очаква  да бъдат обхванати и Перущица, Йоаким Груево, Златитрап, Куртово Конаре и Цалапица.

Медиите наблюдаваха как екипи от РУ-Стамболийски съвместно със служители на ГД "Жандармерия", извършват проверка на преминаващите автомобили. Заедно с тях са и представители на НАП, Агенция Митници, БАБХ и КЗП.

Проверки се извършват над магазини, заведения, заложени къщи, автоморги, пунктове за изкупуване на метали, търговци на дърва за огрев, както и частни адреси.

„За сега на територията на Стамболийски има установен един случай на незаконно притежание на акцизни стоки без бандерол. Това са около 2000 къса цигари, по които ще бъде образувана проверка. Има съставени и 10 акта на шофьори и 30 фиша. Все още няма и открити списъци в магазини, но проверките продължават”, добави Костов.

В момента проверка се извършва и в ромската махала в Перущица. Към този момент няма сигнали на територията на Стамболийски за купуване на гласове, няма и установени нарушители. 

Акция срещу купуване на гласове в Стамболийски