Трима от петимата задържани  след наркосделка с голямо количество марихуана в Пловдив, остават в ареста, научи TrafficNews. Пловдивският окръжен съд прецени, че  35-годишният Дамян Христозов, 45-годишният Васил Попов и 29-годишният Петко Йорданов има опасност, ако бъдат пуснати с по-лека мярка за неотклонение да извършат и други престъпления. В хода на заседанието е станало ясно, че Дамян Христозов е осъждан 7 пъти в миналото, а Васил Попов 11 пъти. Зорко Йорданов, който е и четвъртият задържан за наркосделката е освободен от прокуратурата под парична гаранция от 2 хиляди лева.

Припомняме, че спецакция на служители от отдел „Криминална полиция” бе проведена преди дни на територията на Пловдив със съдействие на колегите им от сектор СПС. На едно от кръстовищата в града принудително бе спрян и задържан водач на лек автомобил, непосредствено след извършена сделка с наркотични вещества. Паралелно с него са арестувани и останалите четирима участници.

Бяха извършени  претърсвания в спрения автомобил и на два частни адреса, както и лични обиски на мъжете, при което бяха иззети над 5 килограма марихуана, синтетичен канабиноид и определено количество хероин.

Определението на Окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.