Тежка е пътната обстановка в цялата страна. Обилните и поройни дъждове и снегове създадоха редица инциденти на пътя, заради които затвориха артерии през нощта и сутринта.

Свлачище затвориха лента на пътя Асеновград - Пампорово. Опасният участък преди Бачково беше разчистен и временно движението бе регулирано от "Пътна полицията".

Улиците в Пловдив са реки, а шахтите едвам смогват на обилната вода. Валежите ще продължат. Те ще бъдат по-силни сутринта. Очакват се количества до 20-35 mm.

Водното ниво на река Марица при гр. Пловдив се е повишило, като според прогнозни данни на НИМХ към БАН е надвишило жълтия праг на предупреждение.

Спряно заради пътен инцидент бе движението по пътя Благоевград - Кресна. Пътят от Созопол към Равадиново е затворен заради голямо количество вода, което се е събрало в района на аквапарка край до селото.

Движението се отбива по обходен маршрут - през вътрешния път от местността Куку баир/пътя СозополПриморско/ към Раваданиво.

Има опасност от пропадане на главния път по Искърското дефиле в участъка срещу Гара Бов, община Своге. Причината са бурните води на Искър.

Очаквайте подробности!

Опасно време и днес! Жълт и оранжев код в почти цялата странаПрез деня валежите ще отслабват