Настоятелството на читалище "Христо Ботев" /бившето кино "Въстаник"/ сигнализира , че оградата и част от терасата на сградата са били сринати при строителните дейности при разширението на ул. "Даме Груев". Разтревожени граждани вчера съобщиха, че част от стълбите са съборени. 

“Днес, в неделя сутринта, събориха терасата на читалище „Христо Ботев” в Кючук Париж в Пловдив. Това е във връзка с ремонтните дейности по "Даме Груев". А дали е законно ? И защо в неделя сутрин...? Ще може ли някой да ги спре. Читалището е от миналия век и е символ на квартала”, сигнализира пловдивчанка, живееща в съседство. 

Репортер на TrafficNews  днес бе на място в читалището, където се бе събрал управителният съвет.

Към 10 часа в неделя сутринта без да ни уведомят и в наше отсъствие, и според нас в нарушение на проекта, работниците събарят оградата на читалищната площадка с багер. Като оставим настрана този факт, тези строителни дейности нарушават целостта на сградата, като вече се наблюдава цялостно изкривяване  с около 5 сантиметра. 

 Площадката и оградата са от 59-та година, а те с лека ръка ги сринаха. Според мен в проекта има грешка, не виждам как ще им се получат нещата, защото пътят се стеснява между читалището и отсрещната сграда, просто математически няма да остане място за четири платна и тротоари.Абсолютно безхаберие към култура, история и ценности.”, коментира Красимир Вознесенски от настоятелството. 

Проверка на TrafficNews чрез управителя на строителната фирма Бончо Бонев установи, че се работи по съгласуван проект. Заради стеснението на платното в тази зона, през терасата на читалището се прави рампа за пешеходци, вместо тротоар. Припомняме на читателите, че ул. „Даме Груев” е затворена с цел ново асфалтиране и разширяване на пътното платно.

Затварят нова отсечка на ул. „Даме Груев"Променя се маршрутът на линия №37