Здравко Димитров и кметът на район „Източен“ Иван Стоянов направиха проверка на напредъка на новата детска градина на ул. „Богомил“.

„Изпълняваме поетия предизборен ангажимент за изграждането на 12 детски градини и ясли, което до голяма степен ще реши проблема с недостига на места. Сигурен съм, че новата детска градина ще създаде максимален комфорт на децата и техните родители в района“, коментира кметът Здравко Димитров.

В новата детска градина ще се помещават четири групи с по 26 деца. Изцяло са завършени строително-монтажните дейности и е доставено част от оборудването. Районният кмет увери, че обектът ще бъде пуснат в експлоатация в предвидения срок.

Иван Стоянов запозна Здравко Димитров и със строителните дейности по реновиране на парк „Каменица“, където се работи усилено. До момента там са монтирани 20 нови пейки и предстои поставянето на още 32 в следващия етап на реконструкцията на парка, който ще продължи да бъде привлекателно място за живеещите в квартала.

Преди това градоначалникът и кметът на район „Източен“ присъстваха на откриването на новоизградена електрическа подстанция „Евмолпия“. Инвестицията е на EVN и е на стойност 11, 6 млн. лв. Съоръжението се намира на ул. „Богомил“ 95 и ще гарантира икономическото развитие и сигурност на захранване на Пловдив и региона.

 „Поздравявам ви за тази инициатива, която ще донесе стабилност и сигурност за хората в района. EVN успешно изпълниха своя ангажимент обектът да бъде абсолютно безшумен, което беше едно от основните притеснения на хората, които живеят в квартала“, заяви по време на откриването Здравко Димитров.

Подстанция „Евмолпия“ е оборудвана с модерна технология, като управлението се извършва дистанционно чрез телемеханика. Съоръжението е изцяло от закрит тип, напълно обезопасено и с максимална степен на сигурност.

Изграждането на подстанцията е само част от дългосрочните проекти, които EVN България реализира през последните години в Пловдив. Среда тях са и новият диспечерски център за управление на разпределителната мрежа, както и изграждащите се в момента нови водогрейни котли в EVN топлофикация Пловдив за повишаване чистотата на въздуха в града.