Страхотна емоция! Така може да се опише експлозията от танци, музика и светлина по време на представлението на ансамбъл Елика в Пловдив, което се проведе на Античния театър. В шоуто се включиха и очарователните дами от Трио Сопрано и виртуозните музиканти от формация Наздравица.

Културното събитие бе подкрепено от пловдивската компания за парфюмерия и козметика, която осигури близо 100 подаръчни комплекта за децата от ансамбъла.

Фолклорен ансамбъл “Елика” е създаден през 2001 г. от дипломанти на Академията за музикално и танцово изкуство гр. Пловдив.
Три месеца след създаването си съставът прави първи представяния пред широка публика.
Почти едновременно с това прави първи успешни стъпки и на голямата сцена, като на 17.05.2002г., печели първо място на Националния конкурс “Атанас Атанасов” гр. Стара Загора.
С увеличаването на житейския и творчески опит на ансамбъла започва търсенето на нови идеи и възможности за разширяването на репертоара и съобразяването му с новите тенденции в съвременното музикално и танцово изкуство. Към създадените вече произведения от всички фолклорни региони на страната, се добавят и редица образци от танци на народите, модерен фолклор, латиномузика, джаз и актуални в новото модно течение компилации от тях. Това създава предпоставки за нови възможности и перспективи за ансамбъла.
Ансамбъл „Елика” е лауреат на множество награди и отличия.