Проверката на КПКОНПИ в пловдивския район „Северен” приключи, като администрацията оказа пълно съдействие на антикорупционната комисия. Това обяви районният кмет Стоян Алексиев. По-рано от комисията няколко инспектори проверяваха документи в кметството, като информацията бе, че ровят за договори с юридически лица.

„Всичко си мина нормално. Поискаха копия от документи, като ние им дадохме всичко. Не са изземвали документи, компютри или други неща от кметството. Немалка част от документите са им били изпратени, когато са били искани от тях в предишни периоди”, каза Алексиев. Той допълни, че са искани данни от различни отдели в кметството и заяви, че районът не разполага с големи или атрактивни места за отдаване под наем.

„Не знам откъде е дошла тази информация, но всички договори са видими в публичния регистър на Община Пловдив, като те са отдавани по схема. Радвам се, че КПКОНПИ направиха проверка, за да се види, че няма нищо скрито.Проверката е висша форма на доверие. Благодаря и на всички, които пускат сигнали, за да се проверяват те и да се вижда, че няма нищо покрито”, каза Алексиев.

КПКОНПИ рови договори между район „Северен” и фирми през последните две годиниАнтикорупционната комисия проверява терени, които са отдавани под наем