По време на ремонт в читалището в Стамболийски бе открит стенопис на художника Христо Стефанов. Понеже творбата се нуждаеше от реставрация, кметът Георги Мараджиев пое този ангажимент и в момента стенописът вече е реставриран. Ето какво каза в тази връзка градоначалникът:

"Най-важното нещо, което трябваше да направим, докато ремонтираме помещението за Общинския информационен център, го направихме. Става дума за реставрацията на стенописа, чийто автор е един от най-големите български художници - Христо Стефанов. Творецът, който през 60-те и 70-те години на миналия век е част от знаменитата петорка български художници заедно с Георги Божилов, Димитър Киров, Енчо Пиронков и Йоан Левиев, е рисувал стенописа в Стамболийски през 1972-73 година. Радвам се, че имаме това национално богатство в нашия град и го съхранихме с помощта на художника Стойко Гагъмов, който направи реставрацията и консервацията на произведението на Христо Стефанов.
 
За много кратко време Стойко Гагъмов, който е известен с най-дългата изложба в света 2,5 км. рисувана върху камъни на кея в Приморско и подобна на остров Тенерифе, успя да съхрани нашия стенопис. Благодаря му за това! Благодаря и на Васко Шабанов, който ще ръководи Общинския информационен център и в момента полага големи усилия за неговото по-бързо изграждане. Така че, много скоро ще имаме още една нова придобивка - Информационен център, където ще пазим и прекрасния стенопис на големия Христо Стефанов!"