Премиерът Стефан Янев пристигна в хисарското село Старосел, за да се запознае със ситуацията след опустошителния пожар.   С него е началникът на пожарната гл. комисар Николай Николов. Той заяви, че ситуацията с пожара е под контрол, като има един проблемен участък в Гарванов камък, където доброволци, заедно с пожарникари осъществяват гасителни действия.

Премиерът Стефан Янев каза, че е дошъл на място, защото държавата трябва да е при хората, а населеното място има обявено частично бедствено положение.

„Добрата новина, че е овладяна ситуацията. Хората не трябва да бъдат спокойни, защото промяна на вятъра и усилването му, може отново да разгори огъня.  Всички трябва да бъдат бдителни, тъй като огънят не питай кой от кое село е. Те трябва да взаимодействат с общините, централната власт и  органите на МВР.  Всичко, което зависи от държавата, ние сме го направили. Получавам информация, че щабовете се събират и действат”, каза Янев. Той каза, че тепърва ще се търси възможност през Фонда за бедствия и аварии да се помогне на хората. 

Безсънна нощ в Старосел заради огнения ад, обявяват частично бедствено положениеСтотици декари борова гора е изгоряла при пожара, 6 къщи са унищожени