Всяко училище има възможност за индивидуален план на обучение, съобщават от Община Пловдив във връзка с множество запитвания от директори на училища и родители.

Училищата в Община Пловдив работят хибридно от днес по изготвен от всеки директор график, съгласно указанията на Министерство на образованието и науката. Целта е да се прекрати изцяло онлайн обучението като потоците от  учениците да учат присъствено и дистанционно на ротационен принцип.

„Всяко училище обаче има възможност за индивидуален план на обучение,“ обясни зам.-кметът по образование Стефан Стоянов. По думите му отделни училища вече са се възползвалия от възможността да получат разрешение от МОН за преминаване към изцяло електронна среда и да удължат неприсъственото обучение.

Според заповедта на МОН преминаването онлайн е възможно във всеки един момент с решение на Педагогическия съвет и с мотивирано искане до министъра на образованието. Ако желанието за неприсъствено обучение обхваща под 50 % от учениците, отделен випуск или отделен клас, решението може да се вземе от директора на съответното училище и вече има издадени такива заповеди  в Пловдив.  

Припомняме,че днес ще се преразглежда и решението на Областния кризисен щаб за връщането на учениците в Пловдив.

Преразглеждат решението за връщането на учениците в клас в ПловдивНа Областния кризисен щаб ще се реши дали децата да не продължат с онлайн обучението