Спортът и здравето обединиха над 2000 деца, учители, родители и треньори в район “Северен”. За това помогна провеждащата се за първи път мащабна инициатива “ Спортна седмица Северен 2024”. Тя се организира в дните между 24 и 27 септември съвместно от Община Пловдив, район Северен и БГ Бъди Активен. Събитията бяха посветени на Европейския ден на спорта в училище и поставиха началото на дългосрочната кампания "Спортът е в Северен”

Новата инициатива ще продължи през цялата година, като  включва редовни състезания, тренировки и събития, организирани в партньорство с местните спортни клубове. Основната цел е да се създадат повече възможности за спорт и активност сред децата и жителите на района, като се насърчи здравословният начин на живот.

Първата спортна седмица премина с много емоции и забавление, а  децата се включиха в различни активности и турнири. Заключителното събитие се състоя на 27 септември в ОУ "Райна Княгиня", където програмата започна с поздравителни слова от официалните гости, сред които кметът заместник-кметът по спорт и младежки дейности на Община Пловдив Николай Бухалов, директорът на училището Мария Гайдарова, както и други официални лица и спортисти. След награждаването на победителите в турнирите по волейбол, баскетбол и футбол, децата се включиха в различни демонстрации и спортни активности по зони.

Спортна седмица Северен 2024: Активности и участие
Откриването на седмицата се състоя на 24 септември в НУ "Христо Ботев", където официални гости и ученици взеха участие в приветствени слова и спортни активности, насочени към популяризирането на различни спортове като футбол, баскетбол, танци и игри.

На 25 септември се проведе баскетболен турнир, организиран от БК "Локомотив Пловдив", където децата демонстрираха екипна работа и ентусиазъм. На 26 септември последваха волейболен и футболен турнир, които допълнително мотивираха децата и насърчиха спортния дух в училищата.

На 27 септември, освен награждаването, спортните клубове предложиха множество демонстрации по бойни изкуства, танци, спортна стрелба, кикбокс и ръгби. Децата се насладиха на активни занимания, които вдъхновиха бъдещите спортисти да опитат различни дисциплини и да се включат в разнообразни физически активности.

Кампанията "Спортът е в Северен!" продължава

Спортната седмица Северен постави началото на кампанията "Спортът е в Северен!", която продължава с редовни посещения в училищата и детските градини в района. Децата ще имат възможността да опитат нови спортове, да участват в турнири и спортни мероприятия през цялата година.

Нека заедно вдъхновяваме децата да бъдат активни и да обичат спорта!

Спортна седмица Северен се осъществява по инициатива на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Община Пловдив, район Северен и BG Бъди активен.