Старческият дом „Свети Георги”  отново не знае съдбата си. Хосписът трябва да прекрати работа, а само преди дни около 40 старци бяха изведени от хотел "Афродита" и се настаниха  в друга сграда на "Коматевско шосе" в  Пловдив. Това се случи след като със заповед на Община Пловдив бе прекъснато електричеството на сградата, в която се помещаваше дом за възрастни. В продължение на няколко месеца хосписът  работише  без нужния лиценз и несменен статут на сградата, но сега ситуацията не  е по-различна.

Кметът на район „Западен” Димитър Колев, каза пред TrafficNews, че се е свързал с нужните институции и скоро токът и водата на въпросната нова сграда на "Коматевско шосе" ще бъде спрян отново. МВР също ще вземе мерки и ще изкара обитателите от сградата. Хосписът отново работи изцяло над закона, а по информация дори непълнолетни деца от ромски произход се грижат за възрастните хора.

Къщата е собственост на лихвар, а запознат с новата локация разказа пред медията ни, че условията далеч не са за отглеждане на стари хора, които са на легло.  Къщата разполага с малко стаи, в които хората буквално са един в друг. Как къпят пенсионерите и с какво се хранят също не е ясно. Там няма предназначено място за приготвяне на харна, а санитарният възел е само един за всички.

"В къщата има един хол и три спални.  А свалиха повече от 30 легла. Поне 20 души са в инвалидни колички. Това е отвратително. Дворът е заринат с чаршафи, завивки и всяква посуда. Има и 6- 7 души персонал" разказаха съседи. Как точно близо 50 души живеят на по-малко от 200 квадрата засега също остава загадка.  Междувременно преди дни, след подаден от медията ни сигнал, от АКСУ са изпратиха спешна проверка в новата сграда. Управителят е отказал да ги допусне, но след като експертите са потърсили съдействие от полицията, те са влезли на проверка.