Шефът на общинското предприятие по организация и контрол на транспорта Пламен Вълков е бил сменен. Това заяви зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов след въпрос дали ще има промени в предприятието, което отговаря за автобусния транспорт. На мястото на Вълков сяда дългогодишният юрист на ОКТ Георги Стоилов. Запитан за причината за рокадата, Чонов заяви, че тя е направена с цел оптимизация на работата на предприятията и че няма връзка с обвинението на прокуратурата към него.

Припомняме, че Вълков се сдоби с обвинение и бе пуснат под парична гаранция по разследването за нерегламентираното изплащане на субсидии и компенсации към автобусните превозвачи. Въпреки това Вълков ще остане в предприятието, като той ще се върне на предишния си пост като началник на отдела, който отговаря за уличното осветление.

Другият обвинен общински служител – главният счетоводител Лидия Пастърмаджиева засега остава на поста си. По-рано общинските съветници гласуваха прехвърлянето на 900 000 лева от ремонта на „Даме Груев“ за финансовата корекция по проекта на ИНДРА. Самата корекция ще бъде обжалвана от община Пловдив, но също така парите ще бъдат причислени към  иска на община Пловдив към испанската фирма, който до този момент бе 1.5 милиона лева.

Очаквайте подробности!