Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за държане с цел разпространение три вида наркотици.

48-годишен и 47-годишен са вече с повдигнати  обвинения за това, че 20 януари 2024 г., в село Бойково, и село Храбрино  сами и като съучастници, без надлежно разрешително са държали с цел разпространение наркотични вещества в големи количества. Общото тегло на намерената марихуана, амфетамин и кокаин е 7 кг 438 грама.  По-големият е обвинен самостоятелно  за държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение.

 

Арестът на двамата става на 20 януари 2024 г. , след като полицейски служители извършили претърсвания в стопанска постройка в село Бойково, в лек автомобил, управляван от по-младия в  Храбрино, както и в жилище в  Пловдив, собственост на 48-годишния. В сградата, колата и апартамента, както и при личен обиск на по-младия, са били открити общо над 7 кг марихуана, а също така и малки количества кокаин и амфетамин, предназначени за разпространение.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.