След пътния инцидент, в който тази сутрин жена загина в район "Източен", възникна въпросът- защо пловдивчани не пресичат натоварения булевард през предназначения подлеза в близост до пешеходната пътека? Оказва се, че произшествието е предхождано от  проблем във времето, именно с това съоръжение, коментират очевидци на катастрофата. 

По думите им всичко се свежда до там, че подлезът, през който трябва да се минава е в изключително окаяно състояние от години и се е превърнал в свърталище на наркозависими. Миризмата от събрабния боклук също се носи по изхода и входа на мястото. Така пловдивчани предпочитат да пресекат по по-прекия път през натоварения булевард, с цената евентуално да пострадат. Те, заявиха още, че на кръстовищетп минава огромен поток от автомобили и често се случват инциденти. 

Припомняме, че възрастната жена бе блъсната малко преди 10 часа сутринта на бул. „Цариградско шосе” от камион на Общинската фирма за сметоизвозване в Пловдив. Тя е загинала на място, а по предварителна информация камионът е излизал от ул. „Ландос” и е предприел ляв завой по бул. „Цариградско шосе”. След тази маневра шофьорът блъска пресичаща жена, но към момента не в ясно дали причината е ограничена видимост  или невнимание от страна на шофьора.  По данни на полицията загиналата е на 82 години, а водачът е на 58 години.

След инцидента полицията извърши огледи на мястото, а 58-годишният бе тестван за алкохол и наркотици, като резултатът бе  отрицателен.  

Възрастна жена е убита от камиона на ОП „Чистота”, отведоха шофьора в полициятаВодачът е изпробван за употреба на алкохол, като пробата му е отрицателна

Хората, които живеят  в района са на мнение, че проблемът се корени от години, а ужасното състояние на подлезите в района не се променя. Това  принуждава хората да пресичат по основния пловдивски булевард, който е изключително натоварен.

Слязох от автобуса, а жената беше блъсната. Долу този подлез трябва да го ремонтират, за да са спокойни хората, разказа Стоичка Данчева  „От 15 години не се ползва подлезът, което е просто глупост,” коментира друг минувач.

Директорът на ОП „Чистота” Димитър Георгиев коментира пред репортер на TrafficNews, че водачът на камиона е дългогодишен служител и е без провинения зад волана, като никога не са имали проблеми с него. Той е правил рутинен маршрут и е пътувал  към депото, за да разтовари отпадъците.

Подлезите ги поддържаме и почистваме. Този  въпросният е обслужен в началото на есента, но поради факта, че по никакъв начин не са обезпечени с видеонаблюдение, вандалските прояви са доста често явление и предполагам трябва да се вземат допълнителни мерки, за да може след почистването, подлезите да бъдат запазени в добро състояние за използване”, каза още Георгиев.

TrafficNews се свърза и с районния кмет на „Източен”- Емил Русенов, за да коментира казуса с тежкия инцидент. Той заяви, че през миналия мандат един подлез е бил  рехабилитиран изцяло , като е било сложено и лед осветление.

"Това беше почин да се извърши това с всички подлези. Отделно сме пускали преписки до голяма Община за парични средства относо рехабилитацията на тези съоръжения . В крайна сметка обаче,  желанието ни не беше уважено, което ни върза ръцете.  Каквото е трябвало от наша страна, ние сме го направили.  Сега в най-скоро време, ще се заложат средства, имаме и готови КСС-та. Много е работено преди по тази тема, но фактът да не се случи е липсата на финансиране," каза още Русенов.

TrafficNews ще продължи да следи случая!

Медията ни засне шофьора:

 

ПОДЛЕЗЪТ: