Жълт код за дъждове с гръмотевици е обявен за неделя в 9 области от Западна, Централна и Южна България.  В планинските райони и на Пловдивска област се очакват по-значителни количества на валежите до 25 литра на квадратен метър.

В област Смолян са възможни и до 30-35 литра на квадратен метър.

В западните райони на Балканския полуостров утре прогнозата е за предимно слънчево и горещо време.

Над останалите области – значителна облачност и валежи с гръмотевици.

За утре в Северна Гърция и Южните острови е обявен жълт код за усилване на вятъра и значителни валежи с гръмотевици.

Ето и детайлна прогноза:

През следващото денонощие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. През нощта и в сутрешните часове на по-малко на места, а след обяд в много райони на страната, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На отделни места в Западна и Централна България явленията ще са временно интензивни, има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър със северна компонента. Дневните температури ще са с 2°-4° по-ниски, преобладаващите максимални ще са между 25° и 30°, в София - около 25°. До полунощ явленията в повечето райони ще отслабнат и спрат.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°.

Над Черноморието ще се развива купеста облачност и главно след обяд на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е от 21° в крайните северни райони до 24° на юг. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.