Времето в Пловдив ще се задържи топло за сезона, но вятърът ще остане със скорост от около 30 км/ч. Сутринта температурите под тепетета ще бъдат около 2-3 градуса, а следобед ще достигнат 6-7 градуса. Валежи над града не се очакват.

Сутринта над страната ще духа силен северозападен вятър и ще премине бърз студен атмосферен фронт. На места от север на юг ще превали сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в София - около минус 3°. През деня ще остане ветровито, макар че вятърът ще отслабне и ще бъде умерен, в Дунавската равнина и западните райони от Горнотракийската низина и временно силен от северозапад. Облачността ще е променлива, преди обяд над източните и планинските райони почесто значителна и там на отделни места ще прехвърча сняг. В следобедните часове над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Ще застудее и максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в София - около 1°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за януари.

Над планините преди обяд облачността ще е по-често значителна и на отделни места ще прехвърча сняг. В следобедните часове ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа силен, по билата и временно бурен вятър от северозапад. Ще застудее значително и максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 7°, на 2000 метра - около минус 12°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна и на изолирани места ще превали слабо. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще продължи да духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 5°-6°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.