53-годишната шофьорка Весела С. от Пловдив, която помете майка и дъщеря на ул. Брезовско шосе вчера, е имала само 1 година стаж зад волана, научи TrafficNews.

Както медията ни съобщи тежкият инцидент стана вчера около 17.20 ч.. Впоследствие стана ясно, че по-младата от пострадалите- 13-годишната Габриела А. е починала на път към болницата. Нейната майка, която е втората пострадала при инцидента е откарана в УМБАЛ "Св. Георги" с леки наранявания. Към момента 44- годишната Дияна М. е  в стабилно състояние, но ще остане под лекарско наблюдение през следващите дни.

Пробите за алкохол и наркотици на водачката са отрицателни. Вероятната причина за тежката катастрофа е несъобразената скорост, с която Весела се е движила и разсеяност . Тя е задържана за 24 часа, а обстоятелствата около катастрофата се изясняват от служители в сектор „Разследване на престъпления по транспорта“. Образувано е досъдебно производство. От държавното обвинение съобщиха, че предстои извършване на оглед на комуникациите в мобилния телефон на извършителката към момента на деянието. 

За престъплението е предвидено наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода и лишаване от право на управление на моторно превозно средство.

„Чух силен трясък и в първия момент помислих, че две коли се удрят“, разказва очевидка на инцидента. Позвънили на 112, а Спешна помощ е пристигнала след 15-20 минути. Те с тревога заяви, че въпросната пешеходна пътека често се пренебрегва от шофьорите. „Трябва нещо да се направи, легнал полицай и пешеходен светофар“, споделят работещи в района.

Шофьорка помете две жени на пешеходна пътека в Пловдив, едната загинаДвижението се регулира от полицейски служители