С началото на Пролетта рокерите от цялата страна се събраха отново за традиционното си шествие. Те откриха мотосезона с много музика и рев на мотори. Мотористите, от сутринта бяха извадили мощните си возила и потеглиха към булевард „България”. Там бяха посрещнати от домакините от мото братството "Вагабонтс". В шествието взеха участие клубове от Пловдив, София, Асеновград, Стара Загора, Ямбол и много други градове от цялата страна.

Празникът започна днес в 10:00 часа в клубната къща на Вагабонд МС на бул. „България”. В 12:00 часа дългата почти километър колона от мотори се отправи към Бачковския манастир, като премина през централните улици на Пловдив. Там ще бъде отслужен традиционен водосвет за началото на новия сезон.

На място бе осигурено сериозно полицейско присъствие, като „Специализирани полицейски сили” ескортираха шествието!

Това е сякаш си държал пиленце в кафез , отваряш му вратичката и то усеща какво е свободата“. Това коментира за пандемията и отменените шествия Христо Йончев- Дунди от пловдивското мотобратство.

„Тази година ние ще проведем шествието с призив. "Нека бъдем толерантни на пътя!!!“ . Пожелавам си ако може да няма инциденти и тази година да завърши, както започна – с радост“, добави пред TrafficNews Дунди.

Най-малкият в мотобратството е 7-годишно момче, което кара малко моторче, а най-възрастният моторист е на 80 години, разказаха още от „Вагабондс“.

Предвид двугодишната пауза, организаторите направиха още едно запомнящо се шествие. Те поеха по пътищата, за да се включат в незабравими приключения.

След 4 дни в София ще бъде даден старт на сезона, а в неделя и в Монтана, обявиха в официалната Facebook страница на „Вагабондс“.