Повече от шест месеца се води разследването срещу кмета на Стамболийски Георги Мараджиев. Това заяви директорът на пловдивската полиция Васил Костадинов, като подчерта, че не става въпрос за политически арест. Спецакцията в Стамболийски се проведе вчера, като бяха претърсени няколко адреса, сред които общината и семейната фабрика на Мараджиев. Кметът бе разпитван в полицейското управление, но към този момент няма повдигнато обвинение срещу него. По първоначална информация акцията е за измама с евросредства, но Мараджиев отрече това и определи случващото се като политически натиск и пиар на полицията.

„Не мога да разкрия детайли от разследването, мога да кажа, че разработката се води повече от шест месеца в отдел Икономическа полиция. Държа да подчертая, че от 13-ти септември тази година активно работим с Окръжна прокуратура. Така лично в мое лице и в лицето на административния ръководител на Окръжна прокуратура са провеждани няколкократни съвещания и разговори на тази тема. Всички действия са планирани със съвместни екипи за работа от следователи, образувано е следствено дело, защото тази категория длъжностни лица се разследват по този начин”, заяви Васил Костадинов.

Той е категоричен, че няма политически арест.

„Държа да подчертая отново, че на територията на три области са извършвани такива действия, след предварителни разрешения от Окръжен съд. Въпросните области са отдалечени от Пловдив, но не са свързани с Мараджиев, а с разследването”, коментира директорът на пловдивската полиция.

Той отбеляза, че винаги би могло да има и други кметове, които да бъдат разследвани.

“Кметовете знаете, че не са лица с имунитет, те носят наказателна отговорност както всички нас”, каза още Костадинов.

Видео: