Експерти от район "Южен" са извършили проверка на покрива на жилищна сграда в в кв. "Кючук Париж", върху който бе изградена допълнителна постройка. Както TrafficNews съобщи собственици на имоти на в нова кооперация на ул. "Димитър Талев" 132 подадоха жалба, че техен съсед на последния етаж е избил изолацията на покрива и си е построил още една стая. Според собствениците на други обекти в сградата става дума за абсолютно противозаконно своеволие.

Това заключва и проверка на експерти от район "Южен". 

"Издаден е констативен протокол за установени нарушения след проверката на обекта. Проверката е констатирала, че има незаконно строителство", посочи пред репортер на TrafficNews кметът на района Костадин Язов.  

След като документът се връчи на собственика на имота - брокера Петър Йорданов, ще трябва да изминат необходимите срокове за обжалване на документа и на негова база ще бъде издадена заповед за премахване на постройката.

Принципно заповедта е със срок от 5 години, но ако влезе в сила и не се обжалва, има два варианта - той да премахне незаконното строителство или район "Южен" да направи количествено-стойностна сметка какво ще коства принудителното премахване и собственикът да го заплати, обясни още Язов пред наш репортер. 

Собственици на имоти на сградата се надяват пристройката да не стане причина за отпадане на гаранцията на кооперацията. 

Абсурд: Брокер си застрои допълнителна стая на покрива на кооперация в ПловдивПетър Йорданов заяви, че ще отговаря пред конкретните институции