Как от двустаен да направиш тристаен? Това е урок, който голяма част от брокерите разрешават чрез майсторска риторика и широкоъгълни снимки, но очевидно не всички. Пловдивчанин от бранша просто си построи още една стая на покрива на кооперацията, за да увеличи обема на апартамента си.

Имотът се намира в нова кооперация на ул. "Димитър Талев" 132. Собственик на апартамент на последния етаж е избил изолацията на покрива и си е построил още една стая. Според собствениците на други обекти в сградата става дума за абсолютно противозаконно своеволие.

"Постройката е незаконно строителство на 100%. Нормално ли е това да се случва? Кооперацията има гаранция, която отпада, заради действията на един човек", посочва собственик на имот в сградата пред TrafficNews. 

Етажната собственост, представена от близо 16-17 апартамента, вече е подала жалба в район "Южен". Според тях пристройката, която увеличава РЗП-то на имота е направена с инвестиционни цели, за да бъде продаден апартамента на по-висока цена. 

Наш репортер се свърза с човека, който собствениците посочиха за собственик на имота - брокерът Петър Йорданов. Той не отрече да е собтсвеник и дори уточни правилния адрес, но отказа да коментира подробности за казуса и посочи, че ще отговаря пред "конкретните институции". Ето и пълния разговор:

- Обаждам се от TrafficNews. При нас има сигнал по отношение на апартамент, който се твърди, е ваша собственост на ул. 'Димитър Талев" 140. 

- "Димитър Талев" 132. 

- 132, да. 

- Какъв е сигналът? 

- За направена пристройка на покрива, която увеличава обема на апартамента.

- Да, и какво? 

- Как ще коментирате? Хората имат жалба за незаконно строителство. 

- Ще отговоря на конкретните институции на жалбата. Няма какво повече да коментирам.

- Казват, че сте разбили хидроизолацията. 

- Нямам коментар, нямам какво повече да коментирам. 

Наш репортер се свърза и с районният кмет Костадин Язов. Той потвърди, че става дума за незаконно строителство и тече процедура по изготвяне на документацията. 

"Става дума за незаконно строителство. Ще бъде издадена заповед за премахването, след като бъде спазена цялата процедура. Изискали сме документация от собственика, а след това следва съставяне на констативен протокол и заповед за премахване" посочи пред наш репортер райкметът.