Васил Костадинов е отстранен от поста директор на ОД МВР - Пловдив, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР - Пловдив.   Вчера вътрешният министър  Калин Стоянов поиска оставката му заради пропуски по разследването за убийството на Димитър Миланов. Стоянов настоя и Ангел Керпиев, началник на РУ - Стамболийски, да напусне поста си. Двамата първоначално отказаха, а Костадинов заяви, че в закона за МВР понятие "оставка" няма.

Всъщност Костадинов е наясно, че ръководството на МВР е свалило доверието си от него и спазвайки закона, той трябва или да си подаде заявление за напускане или за преназначаване. Другият вариант той да бъде отстранен от поста си е дисциплинарна проверка или ниска оценка на дейността му. Последните обаче изискват технологично време, с каквото министерството предвид нагнетеното напрежение в Цалапица, не разполага. 

Предложен му е пост в Звеното за подпомагане на министъра.  По принцип звеното е място, където изпадналите в немилост служители, изчакват да бъдат пенсионирани или уволнени.

Задълженията на директора ще бъдат поети от някой от двамата му заместници Радослав Начев или Сълко Литов, до назначаването на титуляр. По вероятно е това да е Радослав Начев , прогнозират хора от дирекцията. 

В Областната дирекция вече тече проверка , която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.