Със или без строително разрешение се прекарва кабелно трасе под тротоара на бул. "Христо Ботев? Този въпрос задават вече втори ден пловдивчани, които живеят в съседство. 

Вчера  сутринта работници на Цифрова кабелна корпорация вдигнали плочките от южната страна на булеварда срещу Военна болница и започнали да копаят изкоп за кабелно трасе. Граждани, които имат търговски обекти в района, подали сигнал в кметството и попитали защо не са уведомени своевременно за изкопните дейности. Оказало се , че районната администрация също не е уведомена. На място веднага била изпратена комисия, която направила проверка и е съставила констативен протокол за нарушението. Уведомени са Общинския инспекторат и полицията. 

Днес живеещи в района се възмутиха от начина, по който се възстановява настилката , след като кабелите били положени. "Бъркат на ръка цимент и го замазват. Това няма да издържи и няколко валежа и ще се отворят дупки", коментира Илко Димитров. 

Репортер на TrafficNews се свърза с началника на Общинския инспекторат Борислав Димов, който заяви, че  представители на фирмата са съобщили, че имат строително разрешение и предстои да го представят. От къде - засега не е ясно. "След приключване на дейността, ще направим инспекция и ако настилката не е възстановена , ще напишем акт" коментира общинският служител. 

TrafficNews също изпрати официално запитване до ръководството на Цифрова кабелна корпорация, но до този момент нямаме отговор. 

Факт е, че част от тротоара е в изключително компрометирано състояние без плочки и спешно се нуждае от ремонт. Защо подобни ремонти не се съгласуват с общината или районото кметство е друг въпрос.