От понеделник Община Пловдив затваря за авариен ремонт втората сграда на детска градина "Елица" на ул. "Орфей" 10 в район "Западен". Отдел "Образование" създаде организация за разпределение на децата от трите групи в две съседни детски градини и в основната сграда на ул. "Орфей" 12. Родителите са уведомени за промяната, съобщават от Община Пловдив.

TrafficNews научи, че заповедта за затварянето на детското заведение е разписана от РЗИ, тъй като условията в нея не отговарят за отглеждане на деца. Основната причина е покривът, който е изключително лошо състояние.

На последната сесия трябваше да се гласуват средства за ремонта на покрива, но предложението бе бламирано заради спор между групата на ГЕРБ и администрацията за средства на районните кметове.

За актуализацията на бюджета гласуваха ГЕРБ и още няколко съветника. За да не стоят децата без градина от Община Пловдив ще пуснат поръчка по директно договаряне, с което да се стартира веднага ремонта.

Задават ли се трусове в управлението на Пловдив? Пластовете в Общинския съвет се разместихаФормира се ново антиГЕРБ мнозинство, но управляващата партия може да има изненадващ партньор

Освен ремонт на покрива,  успоредно  ще се обновят помещенията, така че да могат да поемат още 100 деца наесен.

ДГ "Елица" е единствената, в която се обучават деца със специални нужди, но техните занимания са в основната сграда и няма да бъдат засегнати от ремонта