90% от издадените заповеди за премахване на незаконните къщи в двете ромски махали – Шекера и Армана се жалят. Това разказа пред наш репортер кметът на район "Северен" – Ральо Ралев.  Останалите 10%  от постройките след няколко месеца ще бъдат съборени. Само преди ден той е издал нови 4 заповеди за сгради в квартала, които са без разрешение за строеж и на общинска земя.

"Решенията влязат ли в сила започваме работа. В момента във ВАС имаме дела, чиито дати са насрочени чак за след година. Въпреки това действаме. Каналът в Шекер махала ще бъде изчистен, това е сигурно", съобщи Ралев.

На пролет обаче машини ще влязат в ромските махали и ще сриват незаконните постройки наред. По думите на Ралев всички влезли в сила решения ще бъдат изпълнени. Общо подадените заповеди за премахване са над 50. Повечето са на улица "Напредък", върху северния обходен канал и на улица "Делянка" по тротоарите.

В Арман махала също ще се проведе акция. Заповед е издадена срещу масивна къща на три етажа, но тя се обжалва от собствениците.

"Делото е в неблагоприятна за нас полза. Ще го жалим на пет членен състав на ВАС и ако не стане ще пускаме нова заповед. Хубавото е обаче, че по-голямата част от делата са в наша полза. Рано или късно тези постройки ще бъдат премахнати", допълни кметът на район "Северен".

Роми от Шекера: Ще палим гуми пред Общината, ще опънем палатки на Главната СНИМКИ и ВИДЕОНякои от разрушените къщи са бутани два пъти преди година