Жител на пазарджишкия квартал „Изток“, ударил  жандармерист от ЗЖУ – Пловдив, е задържан в ареста, съобщиха от пресцентъра на МВР.Случката се разиграла снощи около 22.30ч. на територията на ромския квартал. Екип на местния полицейския участък е извършвал съвместно патрулиране с колегите си от пловдивската жандармерия.

Полицаите имали задача да следят за спазване на обществения ред и спокойствието на гражданите. Преминавайки покрай къща на улица „Марица“ те установили, че на двора се вихри тържество. Празникът бил съпътстван от силна музика идваща от мощна озвучителна уредба. Униформените разпоредели на празнуващите да спрат музиката, защото пречат на останалите хора живеещи в квартала. Тогава напред излязъл 42-годишният мъж, който отправил обиди, закани и псувни към органите на реда. Демонстративно отказал да представи и личната си карта за установяване на самоличността. Патрулът предприел задържане, при което ромът оказал яростна съпротива и ударил с юмрук в лицето служител на жандармерията. Секунди по-късно той бил с белезници на ръцете и е отведен в ареста на РУ-Пазарджик.

Служителят е бил прегледан от лекар в областната болница, констатирани са повърхностни наранявания по лицето му. По случая е образувано полицейско производство. 

Снимка: Архив