С викове, плакат “оставка” и с песента “Върви , народе възродени!”. Така започна точно в 18:00 часа протестът на родители от Прослав, които недоволстват от ръководството на училище ОУ „Тодор Каблешков. Той се проведе пред учебното заведение, като сред протестиращите имаше и ученици.

Директор Алексиева не присъстваше на днешното шествие, за да поговори с родителите, въпреки че преди дни тя заяви, че ще дойде.

Както TrafficNews съобщи по-рано проблемът не е един и те настояват за оставка на директорката Емилия Алексиева и заместиците й. Родителите твърдят, че заради тоталитарни методи на управление и психически тормоз, учители напускат. По думите им честите смени в състава пък се отразявали на учебния процес и травмират децата.

“Оставка е единственото нещо , което искаме, преговори няма. Една година достатъчно беше, категорични сме”, заявиха на протеста родителите.

Те коментират още, че са пробвали да провеждат среща с не, но тя не е била отзивчива.

Според тях учителите напускат именно заради психическия тормоз, който им се оказва. Хората са категорични, че децата постигат високи резултати въпреки трудностите, но настояват тази практика да спре. Според сина на една от преподавателките в училището служителите идват на работа с нежелание.

Междувременно от МОН съобщиха, че са назначили нова проверка в ОУ „Тодор Каблешков“, която още тече.

Една година родители и учители се борим, живеем и горим в тази борба срещу тоталитарното управление на г-жа Алексиева. В този момент ние не се пазарим, ние искаме оставката, единодушно,” коментира Катерина Костадинова.

Пенка Кърпачев, която е бивш учител в ОУ “Тодор Каблешков” коментира пред медията ни, че родителите имат голямо основание да недоволстват, защото продължават да напускат учители.

"Не могат да издържат на отношението, което се проявява спрямо тях. Децата възприемат трудно промените, защото особено в началната възраст те заобикват учителя, който е с тях и една такава честа смяна се отразява не само за тяхната адаптация, но се отразява и на тяхната работа."  Пенка Кърпачев 12 години отдава от живота си да обучава и възпитава децата, а по думите й се пенсионира  преди 2 години, след натиск от въпросната директорка.

Входът на училището се охраняваше от полиция.

Вижте повече във видеото на TrafficNews:

 

 

 

Родители от Прослав винят директор в психически тормоз над учители, излизат на протест днесСпоред тях проблемите в учебното заведение са много и честа смяна на учители травмира децата