С началото на Пролетта отново рокерите от цялата страна се събраха за традиционното си шествие. Те откриха мотосезона и огласиха с много рок музика и рев на мотори из улиците на Пловдив. Стотици мотористи, от сутринта бяха извадили мощните си возила и потеглиха към булевард „България”.

Празникът им започна от 9:00 часа там бяха посрещнати от домакините от мото братството "Вагабонтс". В шествието взеха участие клубове от цяла България, а локацията беше препълнена от любителите на моторите. Точно в 12:00 часа колона от мотористи потегли с шествие към Бачковския манастир, където ще бъде отслужен традиционен водосвет за началото на новия сезон. На място бе осигурено сериозно полицейско присъствие, като „Специализирани полицейски сили” ескортираха шествието!

“За 33-та поредна година събираме и откриваме мотосезона, това е традиция още от 90-та година. Тогава са се събрали група мотористи и са решили да си открият сезона с водосвет на Бачковския манастир.” Това коментира пред TrafficNews Христо Йончев- Дунди от пловдивското мотобратство.

“Има много мотори, не са само от Пловдив, има наши проятели от Свиленград, Хасково, от цяла България почти пристигат. Това е за нас едно голяма уважение”, добави Дунди.

Той коментира, че с всяка година желаещите да се включат стават все повече, като днес организаторът заяви, че има повече от 500 мотора. Сред мотористите има и семейства. Откриването на мотосезона присъства ежегодно в календара на мотористите.