Съдът в Пловдив решава днес дали да остави за постоянно в ареста 49-годишният Александър Паталенски, задържан пред пловдивския КАТ.  Както TrafficNews писа, от години той е злоупотребявал с халюцогени и синтетична дрога.

Паталенски бил пристрастен към халюцогени и синтетика, хвалил се, че е решил Теоремата на ФермаУтре съдът ще гледа мярката на неотклонение на водача, който заплашваше да се самоубие на паркинга пред КАТ

Пред bTV  пътните полицаи, които са били повикани заради неадекватното  му състояния, разказаха, че мъжът се е опитал два пъти да ги  прегази.

Полицаят, счупил стъклото и колегата му, с когото задържат нарушителя, разказаха, че мъжът се е заключил вътре в колата, a преди това е бил агресивен. Опитал се да мине с колата през краката на полицаите. Tе се опитали да счупят стъклото.

Младши инспектор Николай Фурлински има над 20 години стаж като пътен полицай. Той разказа, че дрогираният шофьор на два пъти се опитал да мине през него и през колегата му, затова с камък счупили стъклото и го спрели. 

 

Полицаят, арестувал Паталенски, бил готов да стреля по гумите на колата муДрогираният водач минавал на метри от околните хора