Реконструкцията на ул. „Даме Груев” вероятно ще започне в края на ноември или началото на декември, това заяви зам.-кметът Пламен Райчев.

„В момента фирмата проектира, като всичко е в срок. Когато бъде готов проектът, ще бъде пуснат за съгласуване и след това ще се изкара строително разрешение. След това започваме първия етап, който е от бул. „Македония” до кино Въстаник”, каза Райчев. Той допълни, че проблем има с почти всички поръчки, като жалби в КЗК и ВАС забавят ремонтите с 5-6 месеца.

Именно след жалба в КЗК настъпи обрат за изпълнителя на реконструкцията на „Даме Груев”. Първоначално бе избрана фирма „Пътинженеринг”, а след жалба поръчката бе дадена на „Парсек груп”. Договорът е на стойност от 7 396 680 лв с ДДС, а срокът на изпълнение е 300 дни. 

Проектът предвижда цялостна реконструкция и подмяна на подземните комуникации, включително водопровод и канализация. След ремонта улицата, която е една от най-натоварените в района, ще бъде като булевард -  по две ленти за движение във всяка посока, ще бъдат ремонтирани тротоарите, а в някои от участъците, където има възможност, ще бъдат изградени и паркоместа.

Ремонтът ще бъде осъществен на три етапа, като първият включва дейности по трасето от бул. „Македония“ до ул. „Охрид“, във втория ще се продължи до ул. „Тодор Александров“, а в последния етап ще се завърши улицата до надлез „Родопи“.