Тринадесетото издание на „Дефиле на младото вино“ 2021 приключи. То ще бъде запомнено с рекорден брой участници и посетители , в т.ч. на двама министри. Въпреки обективните обстоятелства и ограничения в страната, организаторите отчетоха рекорден брой дегустации над 79 хил. бр. и 60% ръст спрямо най-силната досега 2020 г. За тринадесета поредна година винопроизводители и винолюбители се срещнаха на „Дефиле на младото вино“ в Пловдив. Възрожденските къщи в Стария град гостоприемно отвориха вратите си за срещи и дегустация на български вина, вкусна храна и забавления.

Откриването бе в петък на 26 ноември. Шествието събра граждани и гости на града, за да открият заедно „Дефиле на младото вино“. Тази година организаторите изненадаха всички с дебюта на „Младия Дионис“. Официалните гости, сред които министъра на туризма г-жа Стела Балтова, кмета на Пловдив г-н Здравко Димитров и областния управител г-н Ангел Стоев, приветстваха организаторите, участниците и посетителите. Първата бъчва младо вино на Шато Копса бе отворена от министър Балтова и Бог Дионис. С наздравица от младото им вино бе даден старт на винените дегустациите.

За втора поредна година събитието се проведе под патронажа на Министерство на туризма.Организаторът на „Дефиле на младото вино“ инж. Любозар Фратев съпроводи министър Балтова по време на винените дегустациии сред щандовете на участниците. Тя остана силно впечатлена от организацията и атмосферата на събитието.

В неделя 28 ноември, министърът на културата също посети „Дефиле на младото вино“. Съпроводен от инж. Любозар Фратев, проф. Минеков уважи участниците в Дефилето. Поводът за посещението на Министър Минеков бе подписването на тристранен Меморандум за изграждане на сграда за Държавна опера – Пловдив. Събитието завърши с наздравица и бе скрепено с приятелска прегръдка.

7-членното жури отличи участниците с 14 „Диониса“ в категориите - млади бели, розови и червени вина. В допълнителната категория „Други“ също бе отличен участник.