Антиправителственият протест в Пловдив се премести пред спортната зала С.И.Л.А., където е президентът Румен Радев. Държавният глава бе гост на учредяването на фондация „Млади медици за България“. Пред залата го чакат около 30-тина протестиращи, които настояват да разговарят с него и скандират неговото име, като изразяват подкрепа към него.

Протестиращите се събраха около 17 часа пред сградата на община Пловдив, където бе обявено третото Велико народно въстание. Недоволните граждани развяха български трибагреници и преминаха през Главната улица, скандирайки „Оставка“.

Междувременно президентът бе посрещнат от протестиращи, които поискаха неговата оставка. Към този момент те не са пред спортната зала.

Президентът, обаче си тръгна, без да разговаря с протестиращите. Демонстрантите, които го подкрепят, останаха разочаровани, че не е минал през тях, а те нарочно са дошли тук, за да го поздравят и да го подкрепят.

По време на церемонията за учредяването на фондацията президентът поздрави присъстващите и заяви, че фондацията има важно значение за здравето на нацията.

„Свободата не трябва да бъде ограничавана. Има начин да задържим младите медици Те са ценен капитал за страната.  Ситуацията е такава, че недостатъчно заплащане  и лоши условия за реализация. Балансът е нарушен и трябва да бъде възстановен. Млади медици заслужава си да останете в България и да следвате целите си. Вашата енергия ще получи обществена и морална подкрепа. На добър час“, заяви Радев.

От октомври 25-има специалисти ще започнат да получават финансова подкрепа в размер на половин заплата от тази на начинаещ лекар.

Румен Радев пристигна в Пловдив, посрещнаха го протестиращиПрезидентът е гост на учредяването на фондация „Млади медици за България"

Протестиращи развяха знамена пред община Пловдив, тръгват на шествие по ГлавнатаНе се очаква затваряне на улици и булеварди