Жителите на Белащица, които се събраха пред РИОСВ с искане за оставката на директора, блокираха кръстовището на Водната палата. В колона, те пресичат бул. "Марица" на пешеходната пътека до Колелото и по този начин не позволяват на автомобилите да преминат. В района се образуваха големи колони, водачи се опитват да излязат от задръстването като обръщат на платното. 

В района има и полицейски сили, но те не се намесват. Временно отклониха движението, но след около десетина минути, то бе възстановено.

Десетки протестиращи срещу кариерата в Белащица се събраха днес сутринта пред сградата на РИОСВ. Те настояха за незабавната оставка на директора на институцията Ивайло Йотков, тъй като по думите им се опитват тихомълком да удължат концесията на кариерата. Те показаха, че от сайта на РИОСВ са в ход две процедури на "Холсим" и "Европейски пътища", с които инвеститорите искат да удължат дейността си с още 15 години. Живущите в Белащица са категорични , че това равносилно на екологична бомба и че запрашавенето е опасно за тяхното здраве. 

Протестиращите носят плакати с надписи "Екокатстрофа", "Стоп на кариерата" и викат "Оставка". 

На място пристигна и областният управителна на Пловдив Йордан Иванов, който съобщи че тази сутрин е разговарял с директора на Басейнова дирекция, с когото са се разбрали районът да бъде включен към санитарно- охранителна зона, заради съществуващите водоизточници, което на практика ще направи невъзможно удължаването на концесиите. 

Протестиращите обаче подозират, че становището на Басейнова дирекция няма да бъде категорично и концесионерите на кариерата ще успеят да го заобиколят. 

Протестът продължава!