Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за убийството, което потресе Пловдив вчера на 2 декември.  

Както медията ни съобщи, 62-годишният Илия Йорданов застрелял 58-годишния си брат Петко Йорданов пред очите на възрастната им майка в дома ѝ на ул. "Киев" в Пловдив. 

Сигналът към 112 е подаден около 16 часа на 2 декември 2020 г. На място е пристигнал автопатрул на  IV РУ на ОД на МВР – Пловдив, който е открил в жилището мъртви двамта братя. Незабавно са били предприети първоначални действия по разследването от служители на ОД на МВР – Пловдив под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив.

След извършен оглед на местопроизшествието и на множество други действия по разследването, както и разпит на свидетели, изземване на биологичен материал, обтривки за наличие на барутни частици на двата трупа  и от други лица, към настоящия момент основната версия е за извършено убийство от Илия на по-малкия му брат Петко с гладкоцевна нарезна пушка и последващо самоубийство му след това.

При направения оглед са били установени и иззети - гладкоцевната нарезна пушка, един брой пистолет и други боеприпаси. По разследването се работи активно по всички останали възможни версии, като са назначени множество експертизи – съдебно-медицинска, химическа, биологична, дактилоскопна, балистична и др. Изясняват се мотивите за извършеното престъпление. Разследването по случая продължава.  

По данни на TrafficNews става дума за имотен спорт - кой ще наследи семейния апартамент. 

Вижте подробности за случая тук:

Илия застрелял брат си с ловна двуцевка, докато лежал на диванаМъжът многократно заплашвал роднините си, но те са се оплаквали в полицията

Трагедията на ул. "Киев": Убиецът отхвърлил завещанието на баща си, искал половината апартаментСлужители на Криминална полиция и лекари от Съдебна медицина са на място и правят оглед

Кошмар! Два трупа след стрелба в центъра на ПловдивМъж застреля брат си заради имот и сложи край на живота си