Образователният проект "Млад Изобретател" е тазгодишният носител на Грамота „Джон Атанасов – проект с висок обществен принос”

Наградата беше връчена от президента на Р. България Румен Радев  на официална церемония в Гербовата зала на президентството. „Джон Атанасов – проект с висок обществен принос” се връчва в подкрепа на личните постижения на младите учени и изследователи, работещи в сферата на компютърните науки за тяхната ангажираност с проекти и разработки за решаване на предизвикателства във важни обществени сектори.

“Млад Изобретател” е образователна платформа за ученици от 9 до 17 години в сферата ИТ и високите технологии. Платформата има за мисия да представи на малчуганите математиката и инженерните науки по един интересен и забавен начин, да  развие логическо и креативно мислене у децата, както и да изгради умения, които да им позволяват да създават лесно и по забавен начин софтуер и хардуер. 

Националната инициатива "Млад Изобретател“  набира деца за първият си от 5 курса  "Изобретения и роботика"  в три града (София, Пловдив и Смолян) и онлайн. Първото ниво е подходящо за деца между 3ти и 6ти клас и ще се провежда от средата на октомври 2022 в Пловдив и София с продължителност 8 седмици.

Основател на платформата е инж. Костадин Недев на 29 години, военен пилот по професия и социален предприемач по душа. Определя себе си като млад учен, който мечтае да направи науката и високите технологии интересни и достъпни за всяко дете в България.  Пред 2020 година Костадин беше отличен с награда за лидерство от фондация „Стробъл“,  създадена от съоснователя на автомобилният гигант „Тесла“ JB Straubel и съпругата му Боряна.

Голямо постижение! Пловдивски пилот с награда от съоснователя на ТеслаКостадин Недев е отличен със Straubel Leadership Award