Прокуратурата повдигна обвинение срещу известният пловдивски наркодилър Стилян Петров - Хофмана, който бе задържан при акция на ГДБОП миналата година. 46-годишният пловдивчанин е обвинен за това, че без надлежно разрешително е държал на публично място с цел разпространение високорисково наркотично вещество – кокаин, с общо тегло 15,821 гр., на стойност 1 423 лева.

Петров  е предаден на съд и за това, че в съучастие с баща си Димитър Петров, в условията на опасен рецидив ,е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в жилище. Открити са МДМА с общо тегло 5,214 гр., кокаин с общо тегло 0,563 грама и амфетамини, с общо тегло 0,439 грама, всичко на обща стойност 248 лева. С обвинение се е сдобил и 65-годишният Димитър Петров.

До момента разследващите са установили, че Стилян Петров се снабдявал с кокаин чрез посредници, като след това продавал наркотика в заведения в гр. Пловдив, както и от дома си. Когато бил извън града, дрогата, част от която държал в жилището си, доставял помагачът му Димитър Петров, известен още като Големия Хофман. 

Припомняме, че Стилян бе задържан на 6 юни 2018 г., след като уговорил среща в пловдивски магазин за пури с мъж, който искал да си закупи наркотик. Извършено било претърсване в магазина и в дома на двамата обвиняеми, където са намерени горепосочените наркотични вещества.

За кой ли път? Арестуваха Хофманите с кока

Това се случи едва година и половина, след като Хофмана излезе от затвора, където излежа поредната си присъда за притежание на наркотици.  През март 2014 година той бе арестуван заедно с други двама пловдивчани с 12 грама кокаин. При предишния арест у него бяха открити 30 грама кока. Хофмана влезе в криминалните хроники пред 2005 година , когато заля с киселина бившата си приятелка Боряна. Той получи 8-годишна присъда, която излежа, а момичето остана завинаги с тежко увредено зрение.

До момента обвиняемият Стилян е осъждан шест пъти, а баща му – два пъти. Спрямо двамата е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража".