Инфаркт е причината за  внезапната смърт на Ангел Личканов по известен като  Личкана. Това са показали резултатите от експертизата, научи TrafficNews.  

Припомняме, че Районна прокуратура бе образувала досъдебно производство за причинена смърт по непредпазливост след като  задържания преди близо два месеца Ангел Личканов - Личкана почина в килия в следствения арест на Пловдив. 56-годишният мъж бе издъхнал, като се коментираше, че причината за смъртта е именно масивен инфаркт, а разследването бе срещу неизвестен извършител. 

След фаталния край на Личкана: Прокуратурата образува дело за причиняване на смърт по непредпазливостТо е срещу неизвестен извършител

Към онзи момент от прокуратурата съобщиха, че на 20 юли 2023 г. с разпореждане на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура Личканов е бил транспортиран до лечебно заведение на преглед и оказване на медицинска помощ във връзка със здравословни оплаквания. Датата, часът, лечебното заведение и медицинския специалист, който да извърши прегледа са били предварително посочени от защитника на Личканов в молба до прокурора. След извършен преглед той е бил върнат в следствения арест, където по-късно е починал.

Медията ни се свърза с адвоката на Личканов-  Стоян Донков, който заяви, че след  като са излезли резултатите от  назначената съдебномедицинска експертиза, Районна прокуратура е сметнала, че разследването не е по тяхната компетенция. Те са прехвърлили същото на Окръжна прокуратура- Пловдив. Адвокатът добави още, че сроковете на разследването са удължени. 

Личкана се присъедини към приятелите си от 90-те - Жоро Илиев, Италианеца, Цеко, Тольо, Диана БогдановаЖивотът му бе като нискобюджетен екшън, завърши като в разказ с неочакван край