Областният управител на Пловдив ще бъде от Демократична България, като почти сигурно това ще е Йордан Иванов, научи TrafficNews. Квотите на губернаторите вече са окончателно разпределени, като се очаква  на правителственото заседание тази седмица да се случат и първите назначения.

На последното заседание на Министерския съвет броят на областните управители бяха намалени, като за Пловдив те са двама.

Споразумението между коалиционните партньори е в Пловдив двете вицета на Иванов да се от „Има такъв народ” и „Продължаваме промяната”. Впечатление прави, че единствено в Пловдив постът на главен секретар ще бъде даден на партиен принцип, като се очаква да се заеме от кадър на БСП. Все още имена за заместник-областни управители не се споменават, като това ще бъде вътрешно партийно решение.

Йордан Иванов от ДБ фаворит за областен управител на ПловдивОбщинският съветник се очаква да бъде назначен на следващото правителствено заседание

Най-много областни управители ще има ПП – 12 на брой, като най-голямата област е Варна, другите са Габрово, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Силистра, Сливен, Стара Загора, Търговище, Шумен и Ямбол.

С 6 губернатори са ИТН – Враца, Кюстендил, Плевен, Разград, Русе, София град. БСП са с 5 – Благоевград, Бургас, Добрич, Смолян и София област.

Демократична България взима освен Пловдив също Велико Търново, Видин и Хасково.