Бившият общински съветник Яшар Асан получи отказ от местния парламент за удължаването на концесията на пазара в Столипиново на ул. „Батак”.  Първоначалното предложение бе за удължаването на концесията на кооперативния пазар в „Столипиново”, учредена през 2003 година, с 8 години 8 месеца.

Той се държи от фирмата на бившият човек на ДПС Яшар Асан през фирмата „Пловдивски пазар - Столипиново” ООД.  Пазарът е с площ от 4,6 дка и бе изграден от Община Пловдив, но не изцяло. Така през 2022 година Асан спечели концесията и инвестира 75 000 лв. в тържището. То разполага с  обслужваща сграда, павилиони, заведение и 126 маси.  На година бившият съветник плаща около 20 хил. лева.

Концесията изтича през октомври 2023 година, като видно тя няма да бъде подновена. На днешната сесия съветникът от ГЕРБ Йордан Илиев предложи решението да бъде изменено и да не се позволява удължаването на концесията.То бе прието от мнозинството в  местния парламент.  Така през следващите месеци ще се прави нова процедура за пазара.

След като напусна ДПС Яшар Асан направи своя листа от хора от Столипиново на последните избори. Тя бе през партията „Обединени социалдемократи”. Въпреки това тя не успя да изпрати съветник през този мандат.

Яшар Асан е сочен за човек на „Продължаваме промяната” в Столипиново. На последния парламентарен вот ПП изкара повече гласове от ДПС в махалата, като само ГЕРБ имаха повече от тях. В целия район „Източен” ПП бе първа политическа сила. За „виновник” за силния резултат в Столипиново се сочи именно бившият общинар, макар официално да няма участие в структурата на партията на Кирил Петков и Асен Василев.