В рамките на засилен контрол по пътищата на областта само за 5 часа днес служителите на реда извършиха проверки на 643 водачи и 171 пешеходци. Констатираните нарушения по ЗДвП от страна на пешеходци са 68 броя. Съставени са 12 акта и 56 глоби по фиш. 14 са нарушенията на водачи и пешеходци, преминали на червен сигнал на светофарната уредба.

 В рамките на акция "Пешеходец" са съставени 64 акта за установяване на административно нарушение и 146 глоби по фиш. В хода на проверките са констатирани 23-ма водачи, които не са използвали обезопасителен колан, а в 16 от случаите водачите са били с нередовни пътни документи. 14 са глобите наложени на водачи, които са използвали мобилен телефон докато шофират.

Съставени са и 42 глоби по фиш на водачи, които не са спазили пътните знаци и маркировка. Автоматизираните технически средства и системи са заснели 396 нарушения на скоростните режими. От ОД на МВР Пловдив призовават към толерантност и добър личен пример! Защото участието в движението като пешеходци, водачи или пътници преди всичко е споделена отговорност!