Пловдивската полиция готви безкомпромисни мерки за предстоящите празници. Още на 8 декември започват спецоперациите в заведения, ресторанти, дискотеки и къщи за гости. Освен това цялата налична техника ще бъде впрегната за обезпечаване сигурността на пътя. За това съобщи директорът на „Охранителна полиция” – комисар Костадин Костов.

Той бе категоричен, че ще се следи за всяка една нередност, спазване на обществения ред и за спазване противоепидемичните мерки.

„Служители на РЗИ и полицията ще посетят заведенията в града, за да следи за наличието на зелени сертификати, както и за допустимия брой на посетителите в дадено място. Освен това ще се проверяват и къщите за гости. Напомняме, че максималният брой на обитателите не трябва да надхвърля 15 души. Още от днес ще започнат посещенията на служители на МВР в мол-ве, заведения и дискотеки. Ще се проведат срещи с управата и частните охранителни фирми. Цялата налична техника ще бъде и по пътищата. Ще се следи за изправност на автомобилите, документи на водачите и най-вече дали са консумирали алкохол и наркотични вещества”, заяви комисар Костов.

Той добави, че безпрецедентни ще бъдат и мерките за сигурност по време на Коледа и Нова година. Отново целият наличен състав и техника, ще бъдат на първа линия.

„Проверки ще има във всички търговски обекти и места, където има концентрация на много хора. На площад Стефан Стамболов обичайно в новогодишната нощ се събират около 2-3 хиляди души. За охраната ще се грижат служителите от СПС, Жандармерия и Общинска полиция. Ще бъдат обособени контролни пунктове, където всеки един ще бъде проверяван за пренос на забранени вещи и вещества, обемист багаж, както и дали е под влиянието на алкохол и наркотици”, каза още шефът на „Охранителна полиция”.

В момента се провеждат две Специализирани операции в Пловдивско, по-конкретно малките населени места.

„Служители на Охранителна полиция и Криминалана ще посетят местата, където няма полицейски управления или приемни. Те се провеждат през петък и събота. Втората операция е в общини, където има висок риск от престъпления. Извършва се от служители на Жандармерия. Преди седмица започна операцията от Първомайско, тази седмица сме в Асеновград, другата седмица ще сме в Карлово”, допълни комисар Костов.