300 000 дози нискомолекулярен хепарин вече са доставени в България и до дни ще започне разпространението им в аптечната мрежа, съобщи здравният министър Костадин Ангелов. 

Всеки понеделник ще се зареждат по 2000 опаковки. 

"Това ще задоволи търсенето", категоричен е Ангелов. 

Нямаме недостиг на медикаменти. У нас има 150 000 шприци от 0.4  и 150 000 от 0,6, уточни той.

"Благодарение на тези количества целият болничен персонал ще бъде задоволен с необходимите количества", добави Ангелов.   

Здравният министър увери, че няма да има проблем с логистиката. Ще има и денонощни доставки с държавни автомобили. Приоритетно дозите ще бъдат доставени до лечебните заведения, които са дали заявка.

"300 000 дози нискомолекулярен хепарин пристигнаха тази вечер в България. Той ще бъде използван само за нуждите на аптечната мрежа в лечебните заведения. Половината от шприците са от 0.4 мл, а другата от 0.6 мл. Така изпълняваме ангажимента си към хората да подсигурим достатъчни количества от нискомолекулярния хепарин, с които да задоволим целия болничен пазар. Всеки понеделник пък ще отпускаме по 2000 опаковки от медикамента за останалите аптеки в страната. Ежедневно се правят и доставки на всички останали лекарства, които болниците и аптеките са заявили. Ще положим всички усилия така да остане и занапред", написа в профила си в социалните мрежи Бойко Борисов.