Бурята, връхлетяла пловдивското село Богданица, остави живущите там близо денонощие без ток. В редакцията ни постъпиха десетки сигнали от жителите, които не могат да се свържат с EVN на телефоните за аварии и сигнали. 

"Бурята спря електрозахранването в селото около 16:30 часа вчера, Лично аз близо 17 часа не можех да се свържа с EVN по аварийния телефон. Подадох сигнал и на 112, от където обясниха, че комуникират по същата линия и те също не са могли да осъществят контакт. Едва днес успях да осъществя контакт. Екипи дойдоха и възстановиха електрозахранването. Паднали дървета и други обекти бяха скъсали части от електромрежата", това заяви пред наш репортер кметът на селото Александър Александов.

Кметът разказа, че щетите в района са значителни и в понеделник ще отправи предложения към кмета на общината да бъде съставена комисия, която да направи оглед и оценка на нанесените вреди. Александров описа бурята като опустошителна и заяви, че лично той не помни районът някога да бил потърпевш от подобно бедствие.

"Граждани подадоха десетки сигнали към мен. Имаше много паднали дървета, пожарникари разчистваха пътищата. Има много поражения по покриви, комини и посеви. Може би нашият район е бил един от най-потърпевшите. Електрозахранването вече е възстановено, но ако има отделни абонати без ток, трябва чрез ИТН-то си да потърси връзка с EVN", посочи още Александров.