Пловдивски ученици се срещнаха с нови приятели от Африка. Децата от IV "Б" клас при ОУ "В. Левски" Пловдив са се включили в проекта  "Peace Crane Project". В него споделят идеи, дейности и послания за мира. Така те  срещнаха своите нови приятели от Африка.

„Много съм щастлива, че имаме приятели от чужбина! Така учениците се докосват до един различен свят, научават повече за живота на другите. Амбицират се повече да научат английския език, защото без него кореспонденцията е невъзможна.  С удоволствие приех поканата за партньорство от Джейм Лизандро. Той е обручител и учител. Обучава три категории ученици – деца, младежи и възрастни. Със сигурност ни предстоят вълнуващи срещи. Планираме да направим видеовръзка. Към момента учениците в Африка са във ваканция, заради коронавируса, но като се върнат в училище, ще осъществим виртуална среща“, разказва учителката Калинка Русалова.

Предстои учениците да направят  видеовръзка, за да се запознаят. Също така ще си разменят и картички за Коледа, като обменят информация как се празнува в двете страни.

„За нас е чест и удоволствие да имаме училищни партньори от различни държави. Учениците ни научават интересни факти за другите, упражняват английския си език. В международните проекти, които участват, нашите четвъртокласници са единствени представители от България. Учениците ни се чувстват специални и има защо. В „The Please Cranе project” те си партнират с 270 образователни институции от цял свят. Щастлива съм, че нашите ученици представят достойно училището и страната ни”, споделя директорът на ОУ „Васил Левски” Пловдив Г. Петрова.