Пловдивската компания „Инвестор“ ООД е спечелила търга за почивната база на БДЖ край Дедево, организиран от  Агенцията за публичните предприятия и контрол.  

Наддаването е била с още една фирма „Вендис“ ООД, която е останала втора.

Имотът е с големина 2743 кв. метра и се намира в местност „Буча“ към землището на Дедево, като към него има 14 бунгала, които обаче не се описани в тръжната документация. Причината е, че те са временни съоръжения.

Началната тръжна цена на бившата почивна база на БДЖ бе 53 190 лева без ДДС, а стъпката за наддаване 5319 лева. Компанията победител в търга е предложила 180 846 лева, които са били достатъчни.

„Инвестор“ ООД е собственост на Георги Георгиев, който се занимава със строителство. Двете компании, където е съдружник и  имат най-голям оборот са „Персенк Инвест“ и „София асфалт“. Последната спечели две големи обществени поръчки в Община Пловдив. Те бяха за ремонта на бул. „Хаджи Димитър“, както и разширението на ул. „Царевец“.

Решението за търга бе прието от Министерски съвет, като мотивите бяха, че продажбата на имота ще осигури приходи за компанията, които ще бъдат насочени към подобряване на финансовото му състояние.

Пускат търг за почивна база на БДЖ с 14 бунгала над Пловдив за 53 хил. леваАППК продава имота от 2,7 дка край Дедево