Обрасли тревни площи край централни булеварди в Пловдив притесняват минувачите. Читател на TrafficNews сигнализира, че по бул. “Копривщица” и продължението на пазара на „Младежка” тревните площи са в окаяно състояние. Нашият читател коментира, че тревите са „по-високи от тригодишно дете”. Освен че са обрасли, хората се притесняват, че се превръщат в свърталище на змии и кърлежи.

„Мили кърлежи, змии и други сухоземни твари, смилете се над редовният пловдивски данъкоплатец. Не знам дали ОП „Паркове и градини” са в отпуск или причината е някъде другаде, но при положение, че си плащаме редовно данъците, не мисля, че е нормално поддръжката на града липсва. Занемарено е до такава степен, че да се чудиш дали докато се разхождаш няма да изскочи нещо „хапливо”. Дано институциите си свършат работата, за която ние плащаме данъци”, коментира той.

Съвсем наскоро наши читатели сигнализираха и за други части от града, които изглеждат по същия начин. Отговорните институции заявиха пред TrafficNews, че обработването на тревните площи в града е стартирало и освен срещу кърлежи и редовно обработват площите срещу комари, бълхи и гризачи. Поясниха също и че този период от годината е изключително благоприятен за размножаването на паразитите.

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg