Паркирането в центъра на Пловдив е истинско предизвикателство. Това обаче никак не оправдава шофьорите, решили да оставят колите си на забранени за паркиране места, с цел да спестят време. За поредното нарушение сигнализира читател на медията ни. Той твърди, че водач на ;ерцедес редовно паркира автомобила си в забранена зона в района на ПУ „Паисий Хилендарски”.

„На 22.03.2023 г. подадохме сигнал към Общинска охрана за неправилно паркиран автомобил в кръстовище и преди знак за Синя зона. Подобни действия са с цел спестяване на пари за паркинг. Въпросната кола спира по този начин ежедневно за по 4 часа, което означава по 8 лв. на ден, или 150-160 лв. за 20 дни. Лошото е, че подобни действия не се наказват и така се ощетяват съвестните граждани, които си плащат”, обясни той.

Репортер на медията ни потърси шефа на „Общинска охрана” Димитър Палашев за коментар. Той заяви, че всеки получен сигнал се отработва веднага и е невъзможно да останат неглобени нарушители.

„Действително сме получили сигнал за този проблем. Бил е изпратен екип на място, констатирали са нарушението. Оказва се, голяма част от паркиралите автомобили на улицата също са били в нарушение. В момента се работи по този казус, няма да останат ненаказани нарушители”, обясни той.

Палашев допълни, че системно се правят проверки за подобни действия от страна на гражданите, особено в район „Централен”, тъй като там най-често има предпоставки за нарушения.

„Забелязал съм, че колкото и глоби да наложим, винаги ще се намери кой да пренебрегва правилата”, заключи той.