Пловдивчанинът Атанас Терзиев е изчезнал в събота в Родопите. 47-годишният мъж за последно е видян около 16 часа на 18 май от родителите му в къщата им в Перущица.

Атанас е спортист и планинар и често през уикендите избира да прекара време сред природата. И този ден той тръгнал на поход сам, като казал на родителите си, че ще се прибере. Така и не се прибрал нито на същия ден, нито в неделя, разказва майката на Наско пред TrafficNews.

Атанас често поемал към хижа Върховръх или Бряновщица и познавал добре региона, като родителите му предполагат, че и в този ден, той се е отправил към една от двете цели. Мъжът в висок около 170 см и е излязъл от къщата на родителите си в Перущица облечен със сиво поларено яке, тъмно син панталон и кафяви туристически обувки. 

Мъжът живее в Пловдив, но апартаментът му също е празен от събота насам. Той е имал два телефона в себе си и двата са били изключени още вечерта на 18 май. Родителите му са подали сигнал в полицията в Стамболийски и в Пловдив, като веднага служители на реда и спасителни екипи са започнали да обхождат района, в който евентуално се намира Атанас.

"Молим ви, ако някой го е виждал или има информация за него да се свърже със 112 или с нас. Всяка информация е важна!", апелира семейството му. TrafficNews разполага с телефон на майката на Атанас и ако някой има информация за изчезналия мъж, може да се обърне и към редакцията ни.

ОБНОВЕНА КЪМ 23.05: Атанас е открит. Повече информация четете тук:

Откриха Наско в Родопите! Пловдивчанинът е претърпял инцидентМъжът е с частична загуба на памет и е настанен в болница

Периметърът, в който е възможно да бъде Наско